Pulpa de porc cu sos de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina, usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Pulpa de porc cu sos de legume

  • 1 kg pulpa de porc
  • 5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spala carnea, tamponeaz-o cu un servet, condimenteaz-o cu sare si piper. Asaz-o intr-un vas si toarna apa pana la jumatate. Acopera si da la cuptor, la foc moderat, doua ore.

Pe la jumătatea timpu­lui, adaugă puţin cimbru, foile de dafin şi căţei de usturoi întregi, necurăţaţi, zdrobiţi cu podul palmei. între timp, pregăteşte sosul.

Căleşte ceapa tăiată în sferturi împreună cu morcovul şi ţelina tăiată bucăţi mari.

Toarnă două căni şi jumătate cu apă, pasta de roşii şi acoperă şi lasă să fiarbă. Indepărtează ceapa si telina si zdrobeste morcovul.

Daca sosul a iesit prea subtire, adauga o lingura cu faina diluata in putina apa rece. Condimenteaza cu usturoiul zdrobit, sare si piper.

Lasa-l sa dea in 1-2 clocote, apoi aromatizeaza cu verdeata tocata fin. Serveste friptura taiata in felii subtiri, cu sos din belsug.

Pulpa de porc cu sos de legume

Pulpa de porc cu sos de legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • friptura de porc cu sos de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.