Terina din picioare de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de terina din picioare de porc din: picioare de porc, morcovi, ceapa, foi de dafin, patrunjel, usturoi, gelatina, boabe de piper, sare si piper.
- 2 picioare de porc
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3 foi de dafin
- 1 legatura de patrunjel
- 8 catei de usturoi
- 1 pliculet cu gelatina
- boabe de piper
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală picioarele de porc şi pune-le într-o oală mare. Toarnă apă cât să le acopere. Când începe să fiarbă, adună spuma ori de câte ori este nevoie.
Adaugă ceapa, morcovul, foile de dafin, sare şi câteva boabe de piper.
Lasă să fiarbă cam trei ore, până se desprinde carnea de pe oase. După ce s-a răcorit, scoate cu grijă şoriciul.
Taie mărunt carnea şi adaugă usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi un praf de sare şi piper.
Pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi amestec-o bine cu zeama în care au fiert picioarele de porc.
Toarnă puţină zeamă peste amestecul de carne.
Aşază şoriciul într-o tavă tapetată cu folie alimentară.
Pune carnea şi toarnă deasupra restul de zeamă, astfel încât să acopere umplutura. Lasă la rece până a doua zi.
Terina din picioare de porc
Pofta buna!