Stelute de Craciun
PrinteazaO reteta delicioasa de stelute de Craciun din: faina, unt, zahar pudra, ou, nuca, nucsoara, zahar pudra, zeama de lamaie, lapte si esenta de vanilie.
- 100 g faina
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 1 ou
- 100 g nuca
- 1 lingura cu nucsoara
pentru glazura:
- 170 g zahar pudra
- 2 linguri cu zeama de lamaie
- 2 linguri cu lapte
- 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru biscuiţi, frământă un aluat din toate ingredientele enumerate. întinde aluatul nu prea subţire pe planşeta presărată cu făină. Decupează steluţe cu ajutorul formei potrivite şi aşază-le pe tava pregătită cu hârtie de copt. Coace-le la foc potrivit 15 minute.
Pentru glazură, pune într-o crăticioară zahărul pudră cu zeama de lămâie şi laptele şi lasă pe foc mic câteva secunde, amestecând mereu. După un minut, ia de pe foc şi toarnă esenţa de vanilie. Amestecă bine şi, cu ajutorul unei linguriţe, ornează steluţele de Crăciun.
Stelute de Craciun
Pofta buna!