Stelute de Craciun

Printeaza

O reteta delicioasa de stelute de Craciun din: faina, unt, zahar pudra, ou, nuca, nucsoara, zahar pudra, zeama de lamaie, lapte si esenta de vanilie.

Ingrediente:Stelute de Craciun

  • 100 g faina
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 100 g nuca
  • 1 lingura cu nucsoara

pentru glazura:

  • 170 g zahar pudra
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • 2 linguri cu lapte
  • 1/2 lingurita cu esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru biscuiţi, frământă un aluat din toate ingredi­entele enumerate. întinde aluatul nu prea subţire pe planşeta presărată cu făină. Decupează steluţe cu ajutorul formei potrivite şi aşază-le pe tava pregătită cu hârtie de copt. Coace-le la foc potrivit 15 minute.

Pentru glazură, pune într-o crăticioară zahărul pudră cu zeama de lămâie şi laptele şi lasă pe foc mic câteva secunde, ameste­când mereu. După un minut, ia de pe foc şi toarnă esenţa de vani­lie. Amestecă bine şi, cu aju­torul unei linguriţe, ornează steluţele de Crăciun.

Stelute de Craciun

Stelute de Craciun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.