Minispirale
PrinteazaO reteta delicioasa de minispirale din: faina, zahar, unt, oua, cacao, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie si sare.
- 400 g faina
- 200 g zahar
- 300 g unt
- 2 oua
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingura cu lapte
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Freacă untul cu laptele fierbinte. Separat, bate ouăle cu puţin praf de sare şi zahărul pudră. Toarnă amestecul de ouă peste cel de unt şi ames¬tecă până obţii un aluat omogen.
Imparte compoziţia în două. Intr-una adaugă 200 g făină cernută şi un strop de esenţă de vanilie. In cealaltă, pune restul de făină, cacaua cernută şi esenţa de rom. Unge cu ulei masa de lucru şi întinde cu grijă cele două aluaturi formate.
Suprapune-le şi înveleşte ruloul format într-o folie alimentară. Dă la rece pentru o oră. Cu ajutorul unui cuţit cu lamă subţire, taie biscuiţi de 1 cm grosime. Pune-i pe tava tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul încins pentru 10-12 minute, la foc potrivit. Lasă-i să se răcorească înainte de a-i scoate pe platou.
Minispirale
Pofta buna!