Supa de mazare cu telina
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu mazare, telina, praz, ceapa, morcovi, ulei, faina, patrunjel, sare.
- 1 ţelină
- 500 g mazăre
- 1 fir de praz
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu făină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţă prazul, taie-l rondele şi înăbuşă-l în ulei. Presară făina şi stinge cu puţină apă. Adaugă ceapa, morcovii şi ţelina tăiate mărunt. Pune un pic de sare şi lasă-le să se înăbuşe. Adaugă mazărea şi acoperă totul cu aproximativ doi litri de apă călduţă.
Lasă să fiarbă la foc mic.Potriveşte gustul de sare şi pasează, păstrând câteva boabe de mazăre întregi. La final, aromatizează cu pătrunjel tocat.
Supa de mazare cu telina
Pofta buna!