Prajitura cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu fructe din: compot de visine, gelatina, compot de ananas, ciocolata, oua, faina, ulei, zahar, lapte, amoniac, otet, frisca, mascarpone, crema de branza, zahar pudra si esenta de vanilie.
- 1 borcan compot de visine
- 1 pliculet cu gelatina
- 1 cutie cu compot de ananas
- 200 g ciocolata
pentru foi:
- 3 oua
- 400 g faina
- 11 linguri ulei
- 11 linguri zahar
- 11 linguri lapte
- 1 pliculet cu amoniac
- 1 lingurita cu otet
pentru crema:
- 360 ml frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 250 g crema de branza fina
- 11o g zahar pudra
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecă toate ingredientele. împarte aluatul în trei şi coace foile pe fundul unei tăvi mai mari, unsă cu ulei, 5-7 minute. Pentru foi, amestecă toate ingredientele. împarte aluatul în trei şi coace foile pe fundul unei tăvi mai mari, unsă cu ulei, 5-7 minute.
Acoperă primul blat cu un strat de cremă, pune al doilea blat, din nou cremă şi apoi ultimul blat, peste care întinde un strat fin de cremă (de preferat, fără fructe).
Prepară gelatina folosind suc de ananas şi toarnă deasupra prăjiturii. Când s-a închegat, pune ciocolata topită pe baie de aburi.
Prajitura cu fructe
Pofta buna!