Ficat de porc a la lyonnaise
PrinteazaO reteta delicioasa de Ficat de porc a la lyonnaise din: ficat de porc, ceapa, unt, otet de vin alb, patrunjel, sare si piper.
- ficat de porc 800 g
- ceapa 320 g
- unt 100 g
- otet de vin alb 120 ml
- patrunjel 5 g
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie în felii fine, dupa care se coloreaza în 40 g de unt. Din ficatul de porc se realizeaza transe pe care le condimentam cu sare si piper, dupa care le sotam într-o tigaie cu unt.
Ficatul se scoate din tigaie si se mentine la cald, iar tigaia se deglaseaza cu otet de vin alb, dupa care se adauga ceapa calita si se soteaza pâna când
are consistenta unui sos. Ficatul se serveste cu ceapa si sosul de otet si o garnitura de cartofi piure.
Ficat de porc a la lyonnaise
Pofta buna!