Rulada cu ciocolata si nuca

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, sare, lapte, zahar, galbenusuri, ciocolata, unt, amidon, zahar vanilat si nuca.

Ingrediente:Rulada cu ciocolata si nuca

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura de cacao
  • sare

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 g ciocolata
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingurita cu amidon
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 2-3 linguri cu nuca macinata

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freacă gălbe­nuşurile cu zahărul, adaugă făina împreună cu cacaua. Bate albuşurile cu un praf de sare şiîncorporează-leîn crema de mai sus.

Răstoarnă într-o tavă tape­tată cu hârtie şi dă la cuptor 12 minute. Scoate foaia pe un şervet de bumbac şi ruleaz-o. Pentru cremă, pune pe foc laptele cu zahărul şi vanilia. în timp ce se înfierbântă, freacă gălbenuşurile cu amidonul.

Toarnă laptele cald peste gălbenuşuri şi amestecă. Pune din nou pe foc mic şi amestecă încontinuu, iar când a devenit vâscoasă, ia cratiţa de pe foc.

Intre timp, topeşte ciocola­ta, iar la final, adaugă untul. Toarn-o repede în crema de vanilie şi amestecă. întinde crema pe blat şi rulează cu grijă. Unge deasupra cu un strat fin de cremă, cât să se lipească nuca măcinată.

Rulada cu ciocolata si nuca

Rulada cu ciocolata si nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.