Rulada cu ciocolata si nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, sare, lapte, zahar, galbenusuri, ciocolata, unt, amidon, zahar vanilat si nuca.
- 4 oua
- 4 linguri cu zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingura de cacao
- sare
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- 4 galbenusuri
- 200 g ciocolata
- 1 lingura cu unt
- 1 lingurita cu amidon
- 3 plicuri cu zahar vanilat
- 2-3 linguri cu nuca macinata
Mod de preparare:
Pentru blat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă făina împreună cu cacaua. Bate albuşurile cu un praf de sare şiîncorporează-leîn crema de mai sus.
Răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie şi dă la cuptor 12 minute. Scoate foaia pe un şervet de bumbac şi ruleaz-o. Pentru cremă, pune pe foc laptele cu zahărul şi vanilia. în timp ce se înfierbântă, freacă gălbenuşurile cu amidonul.
Toarnă laptele cald peste gălbenuşuri şi amestecă. Pune din nou pe foc mic şi amestecă încontinuu, iar când a devenit vâscoasă, ia cratiţa de pe foc.
Intre timp, topeşte ciocolata, iar la final, adaugă untul. Toarn-o repede în crema de vanilie şi amestecă. întinde crema pe blat şi rulează cu grijă. Unge deasupra cu un strat fin de cremă, cât să se lipească nuca măcinată.
Rulada cu ciocolata si nuca
Pofta buna!