Cheesecake cu bezea
PrinteazaO reteta delicioasa de Cheesecake cu bezea din: biscuiti, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, gris, bicarbonat, lamaie, albusuri si zahar fin.
- 250 g biscuiti
- 100 g unt topit
- 1 kg branza de vaci
- 250 g zahar
- 4 oua
- 3 linguri cu faina
- 2-3 linguri cu gris
- 1 lingurita rasa de bicarbonat
- 1/2 lingurita cu lamaie sau otet
pentru bezea:
- 2-3 albusuri
- 2-3 linguri cu zahar fin
Mod de preparare:
Amestecă biscuiţii pisaţi cu untul topit şi presează compoziţia obţinută într-o tavă. Sfărâmă brânza, bate ouăle cu zahărul, adaugă făina cernută, grisul şi bicarbonatul stins cu lămâie/oţet.
După preferinţă, îmbogăţeşte gustul cu câteva stafide înmuiate în coniac. Toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dă la cuptor 30-40 de minute. Bate pe baie de aburi albuşurile cu zahăr. Răstoarnă peste prăjitura din cuptor, nivelează cu grijă şi dă din nou la copt, la flacără mică şi cu uşa întredeschisă.
Pentru decor, foloseşte coajă de lămâie glasată: Curăţă de coajă şase lămâi şi pune-le în apă rece trei zile (schimbă apa de câteva ori). Prepară un sirop din 500 g de zahăr şi 100 ml de apă. Pune cojile în siropul fierbinte şi lasă-le să fiarbă încet, până ce siropul scade la jumătate. Scoate-le şi pune-le pe o tavă şi bagă-leîn cuptor să se usuce. Decorează apoi orice prăjitură sau tort.
Cheesecake cu bezea
Pofta buna!