Picioare de porc cu sos de boia dulce
PrinteazaO reteta delicioasa de picioare de porc cu sos de boia dulce din: picioare de porc, bacon, ardei gras, rosii in bulion, supa de vita, smantana, cartofi, paprika, sare, piper si usturoi.
- picioare de porc 800 g
- bacon 150 g
- ardei gras 120 g
- rosii în bulion 250 g
- supa de vita 150 ml
- smântâna 150 g
- cartofi 200 g
- paprika 10 g
- sare, piper negru dupa gust
- usturoi 10 g
Mod de preparare:
Picioarele de porc se coloreaza într-o cratita cu ulei încins, peste care se adauga ceapa tocata, baconul taiat cubulete, usturoi pisat, boia de ardei
si se retrage de pe foc.
Se adauga supa de vita, rosiile în bulion, apa, ardeiul cuburi si usturoiul si se fierbe aproximativ 2 ore la foc mic. Se verifica carnea, se adauga cartofii curatati si taiati în cuburi si se mai fierbe 10 minute amestecând ocazional.
Între timp, realizam un liezon din smântâna, faina si putina apa cu care reglam consistenta. Verificam si completam gustul cu sare si piper. Servim cald cu garnitura de cartofi natur.
Picioare de porc cu sos de boia dulce
Pofta buna!