Dovlecei cu şuncă şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei cu sunca si ciuperci din: dovlecei, ciuperci, ardei gras, ardei iute, sunca de porc, sos de soia, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, varza murata si sfecla rosie.
- doi dovlecei
- 300 g ciuperci
- un ardei gras verde
- un ardei gras roşu
- un ardei capia
- un ardei iute mic
- 300g şuncă de porc
- o ceapă, usturoi
- sos de soia
- sare
- piper
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- cimbru
- varză murată
- sfeclă roşie
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie jumătăţi, apoi felii potrivit de groase. Se presară sare, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă zece minute. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se taie felii şi se pun într-un castron.
Ardeii graşi, ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală, se taie felii subţiri şi se pun lângă ciuperci. Şunca de porc se taie felii potrivit de groase, apoi bastonaşe şi se pune pe o farfurie. Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în uleiul încins.
Când au devenit aurii, se adaugă ardeii tocaţi, se călesc cinci mi¬nute, apoi se pun dovleceii. Se călesc la foc iute zece minute, amestecând încontinuu ca să nu se ardă. Se adaugă şunca de porc, se căleşte încă cinci minute, se tornă o lingură de sos de soia, sare şi piper după gust.
Se mai prăjesc câteva minute, se opreşte focul şi se presară cimbru. Se servesc imediat, cu salată de varză murată sau salată de sfeclă roşie.
Dovlecei cu şuncă şi ciuperci
Pofta buna!