Piftie de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de piftie de porc din: cap de porc, picioare de porc, ceapa, morcov, telina, pastarnac, usturoi, foi de dafin, piper boabe, ienibahar si sare.
- cap de porc 250 g
- picioare de porc 180 g
- ceapa alba 80 g
- morcov 80 g
- telina 50 g
- pastârnac 40 g
- usturoi 2 g
- foi de dafin 1 buc
- piper boabe 2 g
- ienibahar 1 g
- sare 7 g
Mod de preparare:
Picioarele de porc si bucata de cap de porc se oparesc în apa clocotita, apoi se spala si se pune la fiert pe foc mic în apa rece. Din când în când se
spumeaza, iar dupa ce s-a îndepartat spuma se adauga condimentele: piper boabe, ienibahar, frunzele de dafin si sare, apoi se fierb aproximativ 2 ore.
Se verifica daca bucatile de carne s-au fiert (carnea cade de pe oase când sunt fierte) si se scot. Supa se fierbe în continuare împreuna cu legumele curatate întregi.
Supa se strecoara si se amesteca cu usturoi pisat si se lasa 10 minute pentru infuzie, dupa care strecuram din nou. Carnea racita se taie în cubulete, se aseaza în boluri de forme diferite, iar peste carne se adauga o garnitura de patrunjel, morcov rondele si supa strecurata, dupa care se dau la rece.
Piftie de porc
Pofta buna!