Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga
PrinteazaO reteta delicioasa de rasol de porc cu ienibahar si mamaliga din: rasol de porc, morcov, telina, unt, ulei, fond de vita, malai, lapte, vin de porto, cimbru, foi de dafin, bouquet garni, salvie, sare si piper.
- rasol de porc 1500 g
- morcov 150 g
- telina 150 g
- unt 50 g
- ulei 50 ml
- fond de vita 3000 ml
- malai 200 g
- lapte 1500 ml
- vin de Porto 100 ml
- cimbru,
- foi de dafin
- bouquet garni
- salvie
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Rasolul de porc se soteaza în unt si ulei, peste care se adauga bouquet garnisul, ienibaharul, vinul de Porto si se reduce alcoolul. Se completeaza cu demi-glace, se fi erbe pentru aproximativ 2-3 ore, dupa care rasolul se scoate si se gateste la cuptor timp de o ora.
La finalul coacerii se adauga jiul si se continua coacerea pentru înca 10 minute.Se prepara mamaliga din lapte fiert împreuna cu salvie, cimbru si foi de dafin. Peste lapte se adauga malaiul si se fierbe timp de 20 minute la foc mic.
Rasolul de porc se serveste cald împreuna cu sosul rezultat din coacerea lui si cu garnitura de mamaliga gratinata cu cascaval.
Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga
Pofta buna!