Muschi de porc umplut cu mere si praz
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc umplut cu mere si praz din: praz, mere acrisoare, unt, sare, piper, muschi de porc, rozmarin, ulei, supa si miez de nuca.
- 2 fire praz
- 2 mere acrisoare
- 3 linguri unt
- sare
- piper
- 1 kg muschi de porc
- 4 fire de rozmarin
- 2 linguri ulei
- 400 ml supa
- 20 g miez de nuca
Mod de preparare:
Se pregăteşte prazul şi se taie rondele. Se spală merele, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare; pulpa se taie cuburi. Se călesc în unt, cu prazul, şi se potriveşte amestecul de sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180°C.
Se taie un buzunar în bucata de carne, pe latura scurtă. Se aşază înăuntru umplutura, se fixează deschizătura cu scobitori şi pe deasupra se leagă cu aţă. Se toacă rozmarinul. Se amestecă împreună cu ulei, sare şi piper.
Se unge carnea cu acest amestec şi se aşază în tava cuptorului; se coace apoi cca 1-1/4 ore. După 30 de min. se toarnă supa. Se toacă nucile şi se prăjesc fără grăsime într-o tigaie.
Se scoate friptura din cuptor şi se păstrează la cald. Se stinge sosul din tavă cu puţină apă şi se dă în clocot, adăugând nucile; se sărează şi se piperează. Se taie friptura şi se serveşte cu sos de nuci.
Muschi de porc umplut cu mere si praz
Pofta buna!