Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika
PrinteazaO reteta delicioasa delicioasa de rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika din: piept de porc, carnati picanti, ulei, sare, piper, boia, usturoi, cimbru, smantana, ceapa, faina si supa de oase.
- piept de porc 1 kg
- cârnati picanti 400 g
- ulei 10 ml
- sare, piper, boia dupa gust
- usturoi 10 g
- cimbru 3 g
- smântâna 100 ml
- ceapa 30 g
- faina 15 g
- supa de oase 120 ml
Mod de preparare:
Se taie pieptul de porc în doua de-a lungul fibrei, aplatizam, condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi pisat. Cârnatul picant se aseaza pe bucata de piept, se ruleaza, si se leaga cu sfoara alimentara.
Rulada se coloreaza la gratar pe toata suprafata, dupa care se introduce la cuptor, pe un gratar (dedesubtul gratarului se pune o tava colectoare) timp de 35 min. la 175ºC.
Separat se realizeaza sosul din ceapa, usturoi, boia, cimbru, faina, supa de oase si jiul rezultat în tava colectoare de la gatirea ruladei. Sosul rezultat se strecoara si se adauga smântâna. Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi .
Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika
Pofta buna!