Muschi de porc aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc aromat din: muschi de porc, usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, cimbru uscat si ulei.
- 750 g muschi de porc
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita cu salvie tocata marunt
- cateva frunze de salvie intregi pentru ornat
- 3 lingurite cu patrunjel tocat marunt
- sare
- piper
- cimbru uscat
- ulei
Mod de preparare:
Usucă muşchiul cu un şervet de bucătărie şi taie-lîn lung, ca să obţii o bucată mai mare şi subţire, numai bună de rulat. Freacă-l cu sare şi piper şi pune deasupra salvia şi pătrunjelul tocate, cimbrul măcinat, un căţel de usturoi tăiat feliuţe subţiri. Rulează carnea şi leag-o cu sfoară, punând din loc în loc frunze de salvie.
Incinge două linguri cu ulei într-o tigaie mică şi adaugă celălalt căţel de usturoi, tăiat felii. Lasă usturoiul la călit cam cinci minute, pâna se aromatizează uleiul.. Scoate usturoiul din tigaie, pune rulada de porc într-o tavă, iar uleiul aromatizat toarnă-l deasupra.
Incinge cuptorul la 220°C. Adaugă în tavă 100 ml de apă, acoper-o cu folie şi dă-o la cuptor cam pentru o oră şi jumătate. Scoate folia şi mai lasă 10 minute. Serveşte cu cartofi la cuptor cu rozmarin şi sos de mere picant.
Muschi de porc aromat
Pofta buna!