Muschi de porc aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de porc aromat din: muschi de porc, usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, cimbru uscat si ulei.

Ingrediente:Muschi de porc aromat

  • 750 g muschi de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu salvie tocata marunt
  • cateva frunze de salvie intregi pentru ornat
  • 3 lingurite cu patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Usucă muşchiul cu un şervet de bucătărie şi taie-lîn lung, ca să obţii o bucată mai mare şi subţire, numai bună de rulat. Freacă-l cu sare şi piper şi pune deasupra salvia şi pătrunjelul tocate, cimbrul măcinat, un căţel de usturoi tăiat feliuţe subţiri. Rulează carnea şi leag-o cu sfoară, punând din loc în loc frunze de salvie.

Incinge două linguri cu ulei într-o tigaie mică şi adaugă celălalt căţel de usturoi, tăiat felii. Lasă usturoiul la călit cam cinci minute, pâna se aromatizează uleiul.. Scoate usturoiul din tigaie, pune rulada de porc într-o tavă, iar uleiul aromatizat toarnă-l deasupra.

Incinge cuptorul la 220°C. Adaugă în tavă 100 ml de apă, acoper-o cu folie şi dă-o la cuptor cam pentru o oră şi jumătate. Scoate folia şi mai lasă 10 minute. Serveşte cu cartofi la cuptor cu rozmarin şi sos de mere picant.

Muschi de porc aromat

Muschi de porc aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.