Linguine cu Fructe de Mare. Acest preparat este ideal pentru iubitorii de fructe de mare si pentru cei care doresc sa se rasfete cu o cina speciala. Aceasta reteta este ideala pentru o masa sofisticata si sanatoasa, oferind un echilibru perfect intre proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase. Ingrediente 300 g de linguine – Pastele linguine […]
Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata
PrinteazaDulciuri traditionale de craciun cu ciocolata din: faina, oua lichior de anason, zahar, unt, ulei de floarea soarelui, naut, ciocolata menaj. fructe confiate si zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g faină albă
- 3 ouă
- 1 păhărel lichior de anason
- 1 lingură de zahăr
- 15 g unt
- sare
- 1 l ulei de floarea-soarelui
umplutură:
- 300 g năut
- 150 g ciocolată menaj
- 1 păhărel lichior de anason
- 1 lingură zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 cutie cu fructe confiate mixte
decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune năutul la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-1 într-o crăticioară cu apă cu un praf de sare. Scurge năutul de apă, pasează-l şi condimentează-l cu zahărul vanilat, ciocolata de menaj mărunţită, fructele confiate, lichiorul şi 1 lingură de zahăr.
Separat, frământă un aluat din făină, ouă, 1 păhărel lichior de anason, 1 lingură de zahăr, unt şi un praf de sare.
Când ai obţinut un aluat compact şi neted, acoperă-1 şi la- să-1 să se odihnească 30 de minute într-un loc răcoros.
Intinde din aluat două foi subţiri, aşază pe una dintre ele grămăjoare de umplutura, lăsând spaţiu între ele, acoperă cu cealaltă foaie, lipeşte aluatul dintre ele şi taie-le ca pentru ravioli.
Prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui, scoate-le pe hârtie absorbantă şi, când s-au răcit, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.
Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata
Pofta buna!