Paste cu sprot
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu sardine din: paste, sprot, fasole fava, capere murate, seminte de susan, praz, ardei capia, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
- 300 g paste penne colorate
- o cutie şprot în ulei
- o conservă fasole fava
- două linguri de capere murate
- doua linguri de seminţe de susan
- un fir de praz
- un ardei capia
- 200 ml smântână
- ulei de măsline
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Smântână se pune într-un bol înalt, se adaugă o parte din caperele murate şi jumătate din seminţele de susan prăjite într-o tigaie fără ulei. Se adaugă jumătate din firul de praz spălat şi tăiat bucă¬ţele, puţin ulei de măsline, câteva frunze de pătrunjel, sare şi piper după gust.
Se pasează totul cu un blender, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru zece minute. Pastele se fierb în apă cu sare, se clătesc cu apă rece şi se pun într-o strecurătoare. Se lasă într-un castron, se presară caperele rămase, ardeiul capia tăiat cubuleţe şi prazul rămas tăiat rondele.
Se presară seminţele de susan rămase, se adaugă fasolea fava clătită cu apă caldă şi scursă, şprotul scos din cutie şi scurs de ulei. Se amestecă totul, se pune în farfurii şi deasupra se toarnă sosul de smântână.Dacă sunt prăjite, semintele de susan dau pastelor un gust uşor de afumat.
Paste cu sprot
Pofta buna!