Supă cu crevete
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu crevete din: crevete, broccoli, varza creata, conopida, orez, rosie, lamaie, ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, frunza de dafin, sare si piper.
- ocoroană de crevete decorticate
- 500 g broccoli
- 500 g varză creaţă
- o conopidă
- 80 g orez
- o roşie
- o lămâie
- 50 ml ulei de măsline
- o ceapă
- un morcov
- doi căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Broccoli, conopida romanesco şi varza creaţă se spală, se taie bucăţi mici şi se pun într-un castron. Intr-o oală se încinge uleiul, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc până devin sticloase.
Se adaugă roşia curăţată de pieliţă şi dată pe râzătoare, se adaugă doi litri de apă, se presară sare şi piper, se fierbe cinci minute, apoi se adaugă legumele din castron. Se fierb până când legumele s-au înmuiat, se adaugă frunza de dafin, orezul spălat şi se fierbe la foc mediu până când orezul s-a umflat.
Se adaugă crevetele, se condi¬mentează şi se mai fierbe zece minute sau până când crevetele au căpătat o culoare roz. Se pune supa în boluri sau farfurii adânci, se toarnă suc de lămâie după gust şi se presară pătrunjel tocat. Inainte şle a fi puse în supă, crevetele se decongelează şi se scurg de apa.
Supă cu crevete
Pofta buna!