Ruladă de fasole cu salată
PrinteazaO reteta delicioasa rulada de fasole alba, cimbru, marar, ardei rosu, ceapa, usturoi, salata verde, boia dulce, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg fasole albă
- 1 lingurită cimbru uscăt
- 1 leg.mărar verde
- 1 ardei roşu
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- salata verde
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 foaie de dafin
- 4linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi fasolea. Când boabele sunt suficient de moi, strecuraţi- le. Căliţi în ulei ceapa tăiată mărunt. Adăugaţi ardeiul tăiat în cubuleţe, usturoiul pisat, dafinul şi boiaua. Turnaţi în vas vinul. Fierbeti 3 minute, apoi adăugaţi fasolea şi mai fierbeţi încă 15 minute. Adăugaţi mărarul tăiat şi cimbrul sfărâmat, apoi lăsaţi vasul la rece.
Tapetaţi o formă de chec cu foaie de salată. Peste salată turnaţi fasolea. Aceasta se acoperă tot cu foi de salată. Puneţi tava la cuptorul încălzit dinainte, pentru 15 – 20 de minute. Se poate servi caldă sau rece.
Pofta buna!