Carpaccio cu sfeclă roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de carpaccio cu sfecla rosie din: carpaccio de vita afumat, sfecla rosie, varza creata, smantana, usturoi, otet de vin, lamaie, sare, piper, patrunjel si mustar dulce.
- 200 g carpaccio de vită afumat
- 4 sfecle roşii
- două mere
- 500 g varză creaţă
- 200 ml smântână
- 5 căţei de usturoi
- 50 ml oţet de vin
- o lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel
- muştar dulce
Mod de preparare:
Sfeclele se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele potri¬vit de groase şi se pun într-o oală cu un litru de apă şi oţetul de vin. Se presară puţină sare, se fierb rondelele şi se pun într-o strecurătoare. Când s-au răcit, se taie cubuleţe şi se lasă într-un castron la rece.
Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe, se taie felii potrivit de groase şi se stropesc cu sucul de lămâie. Se încinge o tigaie, se pun feliile de mere cu tot cu sucul de lămâie şi se prăjesc la foc mic pe ambele părţi până încep să se înmoaie.
Varza creaţă se spală, se taie bucăţi mici şi se fierbe în apă cu sare până începe să se înmoaie puţin. Se amestecă smântână cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se pun pe farfurii varza, sfecla, merele şi carpaccio, se stropesc cu sosul de usturoi şi se servesc. La sosul de smantana cu usturoi se mai poate adauga si mustar dulce.
Carpaccio cu sfeclă roşie
Pofta buna!