Vitel marmorat cu sos de menta
PrinteazaO reteta delicioasa de vitel marmorat cu sos de menta din: pulpa de vitel, ierburi de provence, unt, ulei, sare, iaurt, maioneza, patrunjel, menta si sare.
- 1 kg pulpa de vitel
- ierburi de Provence
- 2 linguri cu unt
- 3 linguri cu ulei
- sare
- sfoara subtire sau ata de cusut
pentru sosul de menta:
- 200 g iaurt
- 5 linguri cu maioneza
- 1 legatura de patrunjel
- menta dupa gust
- sare
Mod de preparare:
Lasa untul la inmuiat si amesteca-l cu ierburi de Provence si sare, dupa gust. Intinde pulpa pe tocator cat poti sa bine si unge-o cu untul cu ierburi. Ruleaza carnea si fixeaza-o cu sfoara.
Asaza carnea intr-o tava unsa cu ulei si da-o la cuptorul incins, la foc potrivit. Intoarce-o de cateva ori si adauga 3-4 linguri cu apa fierbinte. Daca este nevoie, ca sa nu se prinda.
Pregateste sosul:Amesteca iaurtul cu maioneza, toaca foarte marunt patrunjelul si menta, pune-le peste iaurt si drege de sare dupa gust.
Cand friptura e gata, scoate-o si las-o sa se raceasca putin. Scoate sfoara treptat, pe masura ce feliezi. Serveste cu salata verde, rosii cartofi in coaja si sos de menta.
Vitel marmorat cu sos de menta
Pofta buna!