Vitel marmorat cu sos de menta

Printeaza

O reteta delicioasa de vitel marmorat cu sos de menta din: pulpa de vitel, ierburi de provence, unt, ulei, sare, iaurt, maioneza, patrunjel, menta si sare.

Ingrediente:Vitel marmorat cu sos de menta

  • 1 kg pulpa de vitel
  • ierburi de Provence
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • sfoara subtire sau ata de cusut

pentru sosul de menta:

  • 200 g iaurt
  • 5 linguri cu maioneza
  • 1 legatura de patrunjel
  • menta dupa gust
  • sare

 

Mod de preparare:

Lasa untul la inmuiat si amesteca-l cu ierburi de Provence si sare, dupa gust. Intinde pulpa pe tocator cat poti sa bine si unge-o cu untul cu ierburi. Ruleaza carnea si fixeaza-o cu sfoara.

Asaza carnea intr-o tava unsa cu ulei si da-o la cuptorul incins, la foc potrivit. Intoarce-o de cateva ori si adauga 3-4 linguri cu apa fierbinte. Daca este nevoie, ca sa nu se prinda.

Pregateste sosul:Amesteca iaurtul cu maioneza, toaca foarte marunt patrunjelul si menta, pune-le peste iaurt si drege de sare dupa gust.

Cand friptura e gata, scoate-o si las-o sa se raceasca putin. Scoate sfoara treptat, pe masura ce feliezi. Serveste cu salata verde, rosii cartofi in coaja si sos de menta.

Vitel marmorat cu sos de menta

Vitel marmorat cu sos de menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.