Cupe cu crema
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cupe cu crema din: biscuiti, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, sare, faina, zahar tos, migdale, prune, suc de mere si sofran.
- 200 g biscuiţi obişnuiţi
- 4 gălbenuşuri
- 500 ml lapte dulce
- zahăr vanilat
- un vârf de linguriţă de sare
- o lingură de făină
- 50 g zahăr tos
- 100 g migdile prăjite
- 200 g prune uscate
- 200 ml suc de mere
- 250 ml frişcă
- şofran
Mod de preparare:
Frişca se mixează până nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru o oră.
Intr-un bol se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul tos şi sarea până îşi dublează volumul.
Se adaugă laptele dulce rece, în care s-a dizolvat făina, se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe şi se pun la fiert la bain-marie.
Se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn sau de metal, ca să nu se lipească de oală, îi se fierbe la foc mediu. Când s-a îngroşat amestecul, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se înmoaie biscuiţii în sucul de mere, se pun în cupe se presară două pliculeţe de zahăr vanilinat, prune şi migdale tocate, se toarnă din crema răcită ş se decorează cu frişca rece.
Cupe cu crema
Pofta buna!