Pacheţele cu brânză şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele cu branza si rosii din: faina, oua, pasta de rosii uscate, branza ricotta, ardei capia, busuioc, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.
- 400 g făină
- două ouă
- două linguri de pastă de roşii uscate
- 400 g brânză ricotta
- doi ardei capia
- 240 ml smântână
- o lingură de busuioc uscat
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pasta de roşii şi brânza ricotta se pun într-un castron cu puţin piper şi pătrunjel tocat. Se amestecă bine cu o furculiţă ca să se încorporeze toate ingredientele, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.
Intr-un castron se pun ouăle, jumătate de linguriţă de sare, puţină apă şi făina cernută.
Se frământă până rezultă un aluat omogen şi elastic, se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea zece minute. Se întinde o foaie subţire, se decupează rondele cu ajutorul unei căni şi pe o parte a rondelelor se pune umplutura.
Se udă marginile cu puţină apă, se pliază, se presează cu degetele ca să nu iasă umplutura şi se lasă să se usuce zece minute.
Se fierb în apă cu sare la foc mic, se scot cu o spumieră şi se pun pe un platou.
Pacheţele cu brânză şi roşii
Pofta buna!