Ossobucco milanez
PrinteazaO reteta de ossobucco milanez din: ossobucco de manzat, pulpa de rosii, unt, vin alb, supa de pui, prosciutto, morcov, usturoi, ceapa, telina, patrunjel, coaja rasa de lamaie, piper si sare.
- ossobucco de mânzat 700 g
- pulpă de rosii în conservă 180 g
- unt 50 g
- vin alb sec 200 ml
- supă de pui 200 ml
- prosciutto crudo 20 g
- morcov 20 g
- usturoi 4 g
- ceapă 20 g
- telină 20 g
- pătrunjel tocat 3 g
- coajă rasă de lămaie 3 g
- piper după gust
- sare după gust
Mod de preparare:
Într-o crăticioară se pun 30 g de unt peste care se adaugă bucățile de ossobucco care se colorează pe ambele părti. Se scot bucătile de carne si se păstrează la cald.
Tigaia se degresează și se adaugă vin alb. Se reduce alcoolul iar apoi se adaugă supa de pui.
Adăugăm apoi carnea și pulpa de rosii în conservă. Introducem crăticiora cu bucătile de ossobucco la cuptor pentru 50 minute la temperatura de 180°C.
Între timp realizăm garnitura din prosciutto crudo, morcov, ceapă și telină taiate în felii subtiri ce se colorează în unt.
Bucătile de ossobucco se scot de la cuptor, iar sosul format se amestecă cu garnitura de legume, prosciutto, coaja rasă de lămâie, pătrunjel tocat și usturoi.
Preparatul se poate acompania cu o garnitură de orez rizzotto.
Ossobucco milanez
Pofta buna!