Cartofi cu topping de branza
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cartofi cu topping de branza din: carofi, unt, ceapa, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara, smantana, lapte si cascaval.
- 8 cartofi
- 50 g unt
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, taiati felii
- 1 lingura cimbru
- 2 foi de dafin
- un praf de nucsoara
- 150 ml smantana
- 250 ml lapte
- 200 g cascaval, taiat cuburi
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Inteapa cartofii din loc in loc, unge-i cu ulei si da-i la cuptor 1 ora sau pana cand se patrund. Intre timp, soteaza in unt ceapa, usturoiul si adauga foile de dafin si cimbru 10 minute.
Adauga nucsoara, smantana si laptele, potriveste gustul de sare si piper si tine pe foc pana cand clocoteste.
Opreste flacara si lasa la infuzat 10 minute inainte sa indepartezi foile de dafin.
Taie cartofii raciti in doua si scobeste interiorul cu lingurita, pana aproape de pielita.
Combina cartoful copt cu smantana pentru a obtine un piure. Incorporeaza jumatate din cantitatea de cascaval si umple jumatatile de cartofi.
Presara cascavalul ramas si da la cuptor 15 minute, pana cand se topeste si incepe sa se rumeneasca. Serveste cu sos de iaurt natural gras, cu lamaie.
Cartofi cu topping de branza
Pofta buna!