Reteta zilei: Cotlete de porc cu glazura de zahar brun

Printeaza
Cotlete de porc cu glazura de zahar brun din: cotlete de porc, bacon, praf de chili, boia de arde iute, sare, piper negru, chimen, scortisoara, zahar brun, faina, otet de mere si praf de mustar.

 

Ingrediente:
  • 3 cotlete de porc cu os
  • 5-6 bucăţi de bacon
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute spaniol
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

glazură:

  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingură făină
  • 1 lingura otet de mere
  • 1/4 lingurita praf de mustar
Mod de preparare:
Intr-o tava si pune folie de aluminiu si se adauga carnea. Se incinge cuptorul la 375 de grade.
Se pun intr-un castron sare, piper negru, boia de ardei, chimen, scortisoara, şi praf de chili si se amesteca bine.
Cotlete_de_porc_cu_glazura_de_zahar_brun
Apoi se pun peste bucata de carne, se freaca bine carnea cu amestecul de condimente.
Se imbraca apoi carnea in bucatile de bacon.
Se da apoi la cuptor pentru 50-60 minute.
Cotlete_de_porc_cu_glazura_de_zahar_brun_03
Intr-o cratita potrivita la foc mediu se combina ingredientele pentru glazura – zahar brun, făină, oţet de cidru de mere şi praf de muştar.
Se amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat.
Adaugati glazura peste friptura de porc si mai lasati la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.
Cotlete_de_porc_cu_glazura_de_zahar_brun_06
Se lasa sa se raceasca timp de 10 minte si se serveste.

Cotlete_de_porc_cu_glazura_de_zahar_brun_07

Cotlete de porc cu glazura de zahar brun

Cotlete de porc cu glazura de zahar brun

 

Pofta buna!

 

 

 

retete

Cotlete cu sos de usturoi copt

Cotlete cu sos de usturoi copt din: cotlete cu os, ulei, cimbru, piper, sare, telina, usturoi, smantana, ulei de masline, coriandru, sare, piper alb. Ingrediente: 3 cotlete cu os 2 linguri ulei cimbru piper sare pentru sos: 1 felie de țelină groasă de 1 cm pastarnac 2 căpățâni mari de usturoi 2 lingurițe smântână 1 […]

retete

Cotlete de miel cu usturoi si vin

Cotlete de miel cu usturoi si vin din: cotlete de miel, vin rosu, usturoi, rozmarin, menta, ulei de masline, unt, smantana, ceapa verde. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Vaaaai, cum arata cotletele de porc cu glazura de zahar brun. Pur si simplu o bucatate, vreau si eu

  2. Hmmmm, ce bine arata cotletele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.