Trufele albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume, fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele nu par foarte apetisante, cu toate […]
Reteta zilei: Paste cu trufe
PrinteazaPaste cu trufe din: paste cu trufe, sare, piper, apa, ulei de masline, unt, parmezan. Variantă sofisticată a unei cine, pastele cu trufe pot reprezintă o alternativă ieşită din tipare a meniului de sărbătoare tradiţională (Paşte, Crăciun, Revelion).
Sunt uşor de preparat şi se servesc cu un vin cu puternică textură de trufe sau de alune. Aprecierile vor fi positive si laudative!
Ingrediente:
- Un pachet de paste cu trufe
- Sare, piper, apă şi ulei de măsline (pentru fiert)
- Unt (cam o lingură)
- Parmezan (varianta: caşcaval afumat)
Mod de preparare:
Se fierb pastele 5 minute (sau timpul indicat pe pachet, în funcţie de producător) în apă sărată cu puţin ulei de măsline.
Se scurg, se adaugă untul şi se presară parmezan cât sunt calde încă.
Se servesc alături de un vin noisette.
Paste cu trufe
Poftă bună!
Ravioli cu fazan şi trufe negre
O reteta de ravioli cu fazan si trufe negre din: faina alba, oua, spanac, fazan, pulpa de vitel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cuisoare, ulei de masline extravirgin, scortisoara, cimbru, legume, vin rosu, sare, piper, praz, trufe negre, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 2 ouă 50 g spanac pentru umplutură: […]
Coltunasi cu carne si trufe din: faina, oua, sare, carne macra de porc, sunca cruda, carne de vitel, unt, trufe, vin alb, parmezan si piper. Ingrediente: Pentru-colţunaşi: 500 g făină 5 ouă sare Pentru umplutură: 200 g carne macră de porc 200 g şuncă crudă 200 g carne de viţel 100 g unt 1 […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu trufe
Foarte bune pastele cu trufe
Au fost bune pastele?