Apa de Lavandă: Benefică pentru Sănătate – Apa de lavandă este o băutură răcoritoare și aromatică, perfectă pentru zilele călduroase de vară sau pentru momentele în care ai nevoie de o pauză relaxantă. Pe lângă aroma sa plăcută și gustul delicat, lavanda are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind cunoscută pentru proprietățile sale calmante și antiinflamatorii. […]
Miel cu legume fierte
PrinteazaMiel cu legume fierte din: carne de miel, ulei, cartofi, morcovi, mazare, rosii in bulion, vin alb, ceapa, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 200 ml ulei
- 600 g cartofi
- 300 g morcovi
- 1 cutie mazare
- 1 cutie rosii in bulion
- 500 ml vin alb sec
- 300 g ceapa
- 100 g usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
Miel cu legume fierte: Taiati in bucatele carnea de miel. Asezonati dupa gust si prajiti carnea in ulkeiul bine incins. Caliti usturoiul si ceapa in uliul fierbinte, apoi scrurgeti uleiul si adaugati vinul si bulionul. Lasati la foc moderat timp de 1 ora.
Intre timp curatati cartofii, ceapa si morcovii si taiati-le in cubulete. Adaugati-le peste carne si lasati sa se gateasca timp de 20 de minute, apoi adaugati mazarea si lasati-le alte 10 minute.
Recuperati sosul in alta cratita. Se reduce pana la consistenta dorita si se serveste impreuna cu preparatul.
Pofta buna!
Supă Miso cu Alge – un preparat tradițional japonez, cunoscut pentru gustul său umami și beneficiile sale pentru sănătate. Această supă este simplă, dar plină de nutrienți, fiind ideală pentru a fi savurată la orice masă. Miso este folosit de secole în Japonia nu doar ca aliment, ci și ca medicament tradițional pentru digestie și […]