Supă-cremă de porumb
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de porumb din: ceapa, usturoi, cartofi, rosii, unt, faina de porumb, vin alb, supa de legume, carne de moluste, sare, piper, lapte, porumb si patrunjel.
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 300 g cartofi fierţi
- 2 roşii
- 2 linguri unt
- 2 linguri faină de porumb
- 100 ml vin alb
- 500 ml supă de legume
- 300 g carne de moluşte preparată în prealabil
- sare
- piper măcinat
- 300 ml lapte
- 400 g porumb (conservă)
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Roşiile se spală, se taie în sferturi, se curăţă de se¬minţe şi se toacă. Untul se lasă să se topească într-o cratiţă. Se adaugă ceapa, usturoiul şi cartofii.
Se călesc puţin, se adaugă făina, se amestecă şi se toarnă şi vinul alb. Se adaugă supa de legume şi se lasă să fiarbă timp de 20 de minute.
Spre sfârşit se adaugă laptele si porumbul şi se mai lasă pe foc câteva minute.
Se pune în castroane, se adaugă carnea de moluşte şi se decorează cu pătrunjel. Se lasă câteva minute să se răcească, apoi se pune sare şi piper, după gust.
Pentru a fi mai hrănitoare şi mai săţioasă, supa se poate servi cu crochete integrale, cu mac sau chimion.
Dacă nu ai la dispoziţie aceste produse, poţi încerca şi chifle graham sau pâine neagră prăjită.
Supă cremă de porumb
Pofta buna!