ceapa, unt, zahar brun, otet balsamic, sare, piper. Ceapa caramelizată este o delicatesă folosită adesea în bucătăria europeană și orientală. Procesul de caramelizare scoate la iveală dulceața naturală a cepei, transformând-o într-o garnitură sau umplutură perfectă pentru numeroase preparate. Ingrediente: 4 cepe mari, tăiate felii subțiri 3 linguri de unt […]
Oua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate
PrinteazaOua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate din: oua, maioneza, mustar dijon, ceapa verde, patrunjel, piper, sare, paprika.
Ingrediente:
- 6 ouă fierte tari
- două linguri maioneză
- o linguriţă si jumătate de muştar Dijon
- o ceapă verde, feliată fin
- frunze proaspete de pătrunjel si busuioc, tocate mărunt
- piper negru, sare, paprika (după gust).
Preparare:
Oua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate: taie ouălele fierte în sferturi, într-un vas mic, se îndepărtează gălbenuşurile, apoi se zdrobesc.
adaugă maioneza şi muştarul Dijon, se amestecă bine compoziţia rezultată până când se obţine consistenţa dorită.
adaugă acestei compoziţii: ceapa verde tocată mărunt, cea mai mare parte a frunzelor de verdeaţă tocate şi ele fin, sare şi piper, după gust.
Cu ajutorul unei linguriţe se umplu sferturile de ou cu crema de muştar şi maioneză.
presară totul cu ceapă tăiată mărunt, pătrunjel şi busuioc. Mai poţi adăuga, la final, un praf de piper negru şi/sau paprika, după gust.
Pofta buna!
Gem de Măceșe – Deliciu cu Proprietăți Nutriționale
macese, zahar, pectina, apa. Gemul de măceșe este o rețetă tradițională din multe regiuni ale lumii. Măceșele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru conținutul ridicat de vitamina C. Ingrediente: 1 kg de măceșe proaspete 700 grame de zahăr 1 plic de pectină (opțional) 500 […]
Sosul de mustar mi-a iesit foarte bun. Se potriveste perfect la oua umplute.