Chec cu ghimbir cristalizat
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu ghimbir cristalizat din: unt, zahar, brun, miere, lapte, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, ghimbir, zahar pudra, zeama de lamaie si coaja de lamaie.
- 250 g unt
- 250 g zahar brun
- 250 g miere
- 275 ml lapte
- 2 oua, batute
- 375 g faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 lingurite ghimbir razuit
pentru ornat:
- 250 g zahar pudra
- 3 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 60 g ghimbir cristalizat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 3/160C. Unge cu unt o forma rotunda de chec – cu spatiu la mijloc. Incalzeste untul, zaharul si mierea 5 minute, pana cand amestecul se omogenizeaza. Incorporeaza laptele si apoi oul batut.
Amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt si ghimbirul. Fa un gol in mijloc si adauga amestecul de miere; combina amestecand cu lingura de lemn pana cand obtii un aluat dens.
Toarna aluatul in forma si da la cuptor 50 minute – 1 ora pana cand creste si se patrunde. Lasa sa stea in forma 20 de minute si apoi transfera pe gratar metalic. Cu ajutorul mixerului electirc bate zaharul pudra cu zeama de lamaie si coaja rasa pana cand obtii o pasta omogena.
Presara deasupra in linii frante, impreuna cu bucati de ghimbir cristalizat.
Chec cu ghimbir cristalizat
Pofta buna!