Reteta zilei: Midii cu unt
PrinteazaO reteta delicioasa de midii cu unt din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel.
Ingrediente:
- 3 catei de usturoi
- 1 arpagic mare
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper negru
- chorizo
- 3/4 pachet unt
- 3/4 ceasca vin alb sec
- năut
- 3 cesti spanac proaspăt
- midii
- 2 linguri arpagic proaspat
- 2 linguri patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Se topeşte 1/4 pachet de unt într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adauga 2 catei de usturoi tocati, arpagicul, sare, piper si chorizo gateste aproximativ 5 minute. Se adăugaţi 1/4 ceasca de vin alb, năut şi spanac, se gateste aproximativ 3 minute.
Într-o altă cratiţă mare, se topeste restul de unt, restul de vin. Se adauga midiile şi usturoiul ramas, se acoperă şi se lasa la fiert aproximativ 5-8 minute. Se amesteca apoi midiile fierte cu untul, arpagicul si chorizo. Se pune in boluri, se decoreaza cu arpagic şi pătrunjel proaspăt înainte de servire.
Midii cu unt
Pofta buna!
Sunt simple si bune midiile astea in unt
Nu prea ma omor eu dupa midii
Nici eu, dar arata foarte bine