Reteta zilei: Midii cu unt

Printeaza

O reteta delicioasa de midii cu unt din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel.

Midii cu unt

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi
  • 1 arpagic mare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru
  • chorizo
  • 3/4 pachet unt
  • 3/4 ceasca vin alb sec
  • năut
  • 3 cesti spanac proaspăt
  • midii
  • 2 linguri arpagic proaspat
  • 2 linguri patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Se topeşte 1/4 pachet de unt într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adauga 2 catei de usturoi tocati, arpagicul, sare, piper si chorizo ​​gateste  aproximativ 5 minute. Se adăugaţi 1/4 ceasca de vin alb, năut şi spanac, se gateste aproximativ 3 minute.

Midii_cu_unt_1

Într-o altă cratiţă mare, se topeste restul de unt, restul de vin. Se adauga midiile şi usturoiul ramas, se acoperă şi se lasa la fiert aproximativ 5-8 minute. Se amesteca apoi midiile fierte cu untul, arpagicul si chorizo. Se pune in boluri, se decoreaza cu arpagic şi pătrunjel proaspăt înainte de servire.

Midii_cu_unt

Midii cu unt

Midii cu unt

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Sunt simple si bune midiile astea in unt

  2. Nu prea ma omor eu dupa midii

  3. Nici eu, dar arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.