Porumb cu Maioneză, Brânză, Chili și Lime – Elote, Rețeta Tradițională – Ghid Complet. Elote, adesea descris ca fiind inima și sufletul mâncării stradale din Mexic, este mult mai mult decât simplul porumb pe care îl cunoaștem. Este o expresie a istoriei, culturii și inovației culinare mexicane, un fel de mâncare care a traversat epoci, […]
Reteta zilei: Porumb prajit cu legume
Printeaza- 2 linguri. unt nesărat
- 2 cesti de boabe de porumb (proaspete sau congelate)
- 2 cepe tocate
- 2 cani de ardei roşu tocat
- 1 ardei iute mexican fara seminţe şi tocat
- 3 catei de usturoi
- 1 ceasca maioneza
- brânză
- sare şi piper
- ardei rosu
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 350 grade. Într-o tigaie mare la foc mare mediu se topeste o lingura. de unt.
Adaugă porumb si gateste, amestecand ocazional aproximativ 5 – 7 minute.
Se toarnă apoi porumbul intr-un castron mare si se pune deoparte.
Se topeşte restul de unt în tigaie şi se adaugă ceapa si ardei gras.
Gatiti până când ceapa se înmoaie, aproximativ 3 – 4 minute.
Adauga ardei iute si usturoi si gatiti pentru inca 2 minute.
Se toarnă legumele în castron cu porumbul si lasa sa se raceasca.
Adaugă maioneza la amestecul în castron.
Se condimentează cu sare şi piper şi ardei iute.
Se amestecă 1 1 / 2 cesti de brânză şi se toarnă în vasul de copt.
Se presara restul de brânză şi se coace până se topeste si se rumeneste – aproximativ 10 – 12 minute.
Serviti cu biscuiti, tortilla chips-uri sau legume!
Porumb prajit cu legume
Pofta buna!
Supă Cremă de Porumb si Legume
Supă Cremă de Porumb si Legume din: porumb, cartofi, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Combinația de porumb dulce cu textura cremoasă a cartofilor și a smântânii transformă această supă într-un fel de mâncare bogat și satisfăcător. A Această rețetă îmbină ingredientele tradiționale cu o abordare modernă, oferind o […]
Pofta buna!