Garnituri: Cartofi la cuptor
PrinteazaO reteta simpal si delicioasa de cartofi la cuptor din: cartofi, faina, grasime si ulei.
- 2,5 kg de cartofi rosii, curatati de coaja
- 1 lingura de faina normala
- 140 g grasime de rata sau de gasca
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se lasă întregi cartofii mici şi medii, iar cei mari se taie jumătăţi. Se pun toţi într-o oală cu apă rece cu sare şi se aduc la fierbere. Se fierb exact 6 minute, apoi se scurg şi se lasă să se usuce câteva minute.
Se mută cartofii într-un castron mare. Se cerne deasupra făina, se presară cu sare şi un pic de piper şi se amestecă bine. Se adaugă 100 g de grăsime şi se amestecă.
Se toarnă grăsimea rămasă şi uleiul într-o tavă, care se bagă în cuptor. Se adaugă cu atenţie cartofii atunci când grăsimea s-a încins, apoi se coc 25 de minute.
Se scoate tava din cuptor, apoi se creşte temperatura la 220° C/ gaz 7. Se întorc cartofii pe partea cealaltă şi se dau din nou la cuptor pentru încă 40 de minute, până ce devin aurii şi crocanţi
Cartofi la cuptor
Pofta buna!