Dulceata de mure

Printeaza

Dulceata de mure, zahar, apa, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg mure bine coapte
  • 1 kg zahăr
  • 3 pahare cu apă
  • 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa cu zahărul şi din când în când se îndepărtează spuma care se ridică la suprafaţă.

Când se îngroaşă se pun murele trecute printr- un jet de apă rece şi lăsate la zvântat.

Se lasă să fiarbă la foc mic, aducand mai departe spuma, până când siropul se îngroaşă.

Se adaugă o lămâie tăiată în felii subţiri, se lasă să mai dea un clocot, apoi se opreşte focul şi se acoperă vasul cu un şervet.

După ce s-a răcorit puţin, se pune dulceaţa în borcane bine spălate şi uscate.

 

Dulceata de mure

Dulceata de mure

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.