Reteta dulceata de smochine din: smochine, zahar, apa, vin, sare de lamaie. Ingrediente: 1 kg smochine curăţate de coajă 900 g zahăr tos 1 l apă 250 ml vin alb 1 linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Smochinele le amesteci cu zahărul, apa şi vinul, pe urmă le pui la fiert la foc […]
Dulceaţă de smochine cu miez de nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de smochine, zahar tos, nuca, coaja de lamaie.
- 1 farfurie adâncă plină cu smochine (pot fi şi uscate)
- 800 g zahăr tos (dacă smochinele sunt uscate, numai 600 g)
- 100 g miez de nucă
- coaja de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Se pun zahărul, nucile şi coaja de lămâie tăiată în bucăţi mai măricele în cratiţa pentru dulceaţă.
Se lasă pe foc până se maroneşte puţin zahărul.
Se adaugă o cană cu apă şi se amestecă uşor.
Se lasă pe foc până se leagă siropul şi devine ca o miere mai subţire.
Când siropul s-a legat, se adaugă smochinele tăiate în patru sau în jumătăţi.
Se lasă la foc mic aproximativ 30-40 de minute, după care se umplu borcanele.
Dulceaţă de smochine cu miez de nuca
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de smochine verzi necoapte
- dulceata de smochine
- dulceata de smochine cu nuci