Dulceaţă de prune cu nucă

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de prune cu scortisoara, zahar, coaja de portocala, apa, nuca.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Dulceaţă de prune cu nucă

  • 4 kg prune
  • 1 kg zahăr
  • 2 linguri cu coajă de portocală
  • 3 pahare cu apă
  • 300 g nuci
  • 1 baton de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se spală toate prunele şi se îndepărtează sâmburii. Se trec prunele astfel pregătite prin maşina de tocat, într-o oală suficient de mare, se pune la fiert zahărul cu apa şi se fierbe până se leagă un sirop.

Când e gata se adaugă fructele şi din când în când se amestecă pentru a nu se prinde de fund,

Când compoziţia e suficient de legată şi lucioasă se presară coaja de portocală. După câteva minute, se adaugă nucile tocate şi batonul de scorţişoară zdrobit.

Se lasă să mai dea câteva clocote, după care se toarnă compoziţia în borcanele pregătite din timp.

Dulceaţă de prune cu nucă

Dulceaţă de prune cu nucă

Pofta buna!


Poate iti place si:

Dulceata_gustoasa_de_prune

Dulceata gustoasa de prune

Dulceata gustoasa de prune din: prune, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 2 kg prune un kg zahar 125 ml suc de lamaie     Mod de preparare: Prunele se spala, li se scot samburii si se taie eventual in patru, daca sunt prea mari. Se pun prunele cu zahărul şi sucul strecurat de lămâie într-o […]

Dulceata_1

Dulceata de prune verzi cu sare de lamaie

O reteta delicioasa de dulceata din: prune verzi, zahar, apa, sare de lamaie, zahar vanilat, piatra  vanata. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf de prune verzi 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1/2 plic sare de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat piatra vanata   Mod de preparare: Alegi fructele încă neformate şi le […]

rp_Dulceata_de_prune_cu_ciocolata.jpg

Dulceata de prune cu ciocolata

Dulceata de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata amaruie. Ingrediente: 1 1/2 prune 1 lamaie 500 g zahar gelifiant (2:1) 40 g praf de ciocolata amaruie   Mod de preparare: Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se ameste­că împreună cu sucul de […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.