Cartofi fondanti
PrinteazaO reteta simpla de cartofi fondanti din: cartofi, usturoi, frunze de dafin, vin alb sec si unt.
- 1 kg cartofi
- 1 catel de usturoi intreg, strivit usor
- 2 frunze de dafin
- 200 ml vin alb sec
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se pun cartofii, usturoiul şi frunzele de dafin într-o tigaie mare. Se toarnă vinul deasupra, se adaugă untul şi se pune capacul.
Se se lasă la fiert, pe foc mediu, 1 oră, până ce vinul a scăzut de tot, iar cartofii sunt acoperiţi de un sos onctuos.
Se scade focul, apoi se prăjesc cartofii în amestecul de unt, agitând tigaia şi întorcând cartofii din când în când, până ce se pătrund complet, iar coaja este maro şi crocantă.
Se servesc direct din tigaie, presăraţi cu o ploaie de sare de mare.
Cartofi fondanti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi fondanti