Tarta aromata

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta aromata cu:caise, zahar vanilat, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, ulei, sare.

Ingrediente:Tarta aromata

  • 1 kg caise
  • zahăr pudră vanilat

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 25 g drojdie
  • 50 ml ulei
  • sare

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi o lingură cu zahăr în puţin lapte călduţ. Presară 100 g făină şi amestecă uşor. Lasă la crescut 30 de minute, încorporează restul de făină, ouăle bătute cu zahărul şi sare.

Frământă bine şi toarnă treptat restul de lapte călduţ. Aproape de final, pune uleiul. Lasă la crescut, la loc călduţ, până ce îşi dublează volumul.

Intinde cercuri din aluat. în mijloc, pune sferturi de caise pudrate cu pu­ţin zahăr vanilat şi adună aluatul astfel încât să obţii un portofel.

Aşază portofelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să crească 30 de minute, apoi coace-le 45 de minute.

Tarta aromata

Tarta aromata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.