Pasta de masline
PrinteazaO reteta simpla de pasta de masline din: masline, paine, rosii uscate, usturoi, ulei de masline si busuioc.
- 250 g măsline Kalamata fără sâmburi
- 2 felii de pâine
- 4 bucăţi de roşii uscate
- 6 căţei de usturoi
- 100 ml lapte
- ulei de măsline
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Dacă nu găseşti măsline Kalamata fără sâmburi, poţi să foloseşti măsline negre. Pune-laîntr-un castron înalt, adaugă roşiile şi căţeii de usturoi şi pasează-le cu un blender.
La pasta formată, adaugă feliile de pâine înmuiate în lapte şi apoi stoarse bine.
Amestecă totul cu mixerul şi adaugă ulei puţin câte puţin, ca la maioneză, până devine o pastă mai moale.
E bine să nu mai pui nici un strop de sare, pentru că, în general, măslinele sunt suficient de sărate. Serveşte pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, decorate cu frunze proaspete de busuioc.
Pasta de masline
Pofta buna!