Saratele cu branza si chimen
PrinteazaO reteta simpla si plina de savoare de saratele cu branza si chimen din: telemea, chimen, faina, margarina, iaurt, oua si drojdie.
- telemea
- chimen
- 1 kg faina
- 1 pachet margarina
- 1 iaurt
- 3 oua
- 1 pachetele drojdie uscata
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia in trei linguri de apă călduţă şi amestecă într-un vas margarina înmuiată, iaurtul, două din cele trei ouă, brînza fărîmiţată şi două linguriţe de chimen.
Adaugă făina şi frămîntă pînă cînd aluatul nu se mai lipeşte de mîini şi capătă o consistenţă tare, apoi lasă la crescut 45 de minute.
După această perioadă, întinde-l cu făcăleţul pînă cînd formezi o foaie de grosimea unui deget.
Unge foaia cu ou bătut şi presară brînză rasă sau caşcaval. Taie foaia în fîşii. Lasă sărăţelele la rumenit în cuptor un sfert de oră.
Saratele cu branza si chimen
Pofta buna!
Incoming search terms:
- saratele cu branza si chimen