Supa crema de sparanghel

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema de sparanghel, unt, faina, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Supa crema de sparanghel

  • 400 g sparanghel
  • 70 g unt
  • 70 g făină
  • sare
  • piper
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se leagă în snopi sparanghelul, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. După ce a fiert, se strecoară şi se păstrează 500 ml din zea­ma în care a fiert.

Se păs­trează câteva vârfuri de spa­ranghel pentru garnitură, iar restul lăstarilor se pasează cu blenderul.

Se pregăteşte un sos din unt şi făină. Se pune untul să se topească şi apoi se adaugă făina, până se obţine un sos alb.

Peste acesta se varsă zea­ma caldă în care a fiert spa­ranghelul şi crema caldă de sparanghel, amestecând mereu.

Supa-cremă obţinută, se pune la foc mic, câteva minu­te, până se îngroaşă şi capătă un luciu deosebit.

Spre sfârşit, se adaugă sarea şi piperul şi se serveşte caldă cu smântână şi vârfurile de sparanghel oprite.

Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.