Costite de miel la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de costite de miel cu: ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi, telina, pastarnac,  unt, vin rosu demidulce.

Ingrediente:Costite de miel la cuptor

  • 8 costiţe miel
  • 1-2 legături ceapă
  • o legătură usturoi
  • 3-4 linguriţe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • un praf de cimbru

Ingrediente garnitură:

  • 2-3 morcovi
  • o ţelină
  • un păstârnac
  • un cubuleţ unt
  • un pahar vin roşu demidulce

Mod de preparare:

Se condimentează costiţele cu sare, piper şi rozmarin, se stropesc cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi apoi se lasă 20-30 minute la rece.

Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie bucăţi mai mari. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei de măsline şi se aşază un co­vor de verdeaţă.

Se scot costi­ţele la rece, se aşază în tavă şi se acoperă cu un alt strat de verdeaţă. Se stropesc apoi cu vinul şi se bagă la cuptor.

Separat, se curata radacinoasele si se pun sa fiarba. Dupa fierbere, se scot din apa, se scurg, se taie si se amesteca cu untul topit si sare.

După ce costiţele s-au pă­truns bine, se scoate stratul de frunze şi se mai lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de legume

Costite de miel la cuptor

Costite de miel la cuptor

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • costita de miel la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.