Vinete cu carne

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: ceapa, carne tocata, paine, sare, piper, ou, parmezan, rosii, marar, patrunjel, ulei de masline.

Ingrediente:Vinete cu carne

  • 3 vinete mari
  • 2 cepe
  • 600 g came tocată
  • 1-2 felii pâine
  • sare
  • piper
  • un ou
  • 50 g parmezan
  • 3-4 roşii
  • o legătură mărar
  • pătrunjel
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii subţiri, se presară sare şi se lasă într-o sită să se scurgă de zeama amăruie.

După ce s-au scurs, se pune puţin ulei într-o tigaie şi se că­lesc. După ce s-au călit şi s-au înmuiat, se pun să se scurgă în sită.

Intr-un bol, se pune carnea tocată şi se amestecă cu urmă­toarele ingrediente: ceapa tocată, sare, piper, verdeaţa tocată mărunt, pâinea înmu­iată în lapte şi oul. Se ames­tecă bine, apoi se fac rulourile.

Feliile de vinete se umplu cu carne şi se bagă la cuptor. Se pregăteşte sosul de roşii, se toarnă în tavă şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se servesc ornate cu felii de roşii, parmezan, agrişe şi verdeaţă.

Vinete cu carne

Vinete cu carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.