Mancare de bame
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de bame din: bame, ceapa, rosii, lamaie, otet, zahar, ulei si sare.
- 1 kg bame
- 2 cepe
- 1 cutie cu rosii decojite
- 1/2 lamaie
- 3 linguri cu otet
- 1 lingurita cu zahar
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală bameleîn mai multe ape, lasă-le să se zvânte şi taie-le codiţele, dar nu foarte mult. Pune apă la fiert.
După ce a dat în câteva clocote, toarnă oţetul şi scufundă bamele doar cinci minute, ca să rămână crocante şi să nu devină cleioase.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte- o în ulei. Stinge cu roşiile decojite şi lasă să dea în câteva clocote. Adaugă bamele scurse de apă.
Presară zahărul şi stoarce jumătatea de lămâie. Potriveşte gustul de sare şi mai lasă pe foc câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.
Mancare de bame
Pofta buna!