Terina de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de terina de cartofi din: bacon, cartofi, ciuperci, ceapa, oua de prepelita, morcovi, broccoli, unt, telemea, crema de branza, gelatina, marar, ulei si sare.

Ingrediente:Terina de cartofi

  • 200 g bacon feliat
  • 4-5 cartofi mari
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 6 oua de prepelita
  • 3 morcovi
  • 1 broccoli mic
  • 100 g unt
  • 100 g telemea
  • 1 lingura crema de branza
  • 2 pliculete de gelatina
  • marar
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Unge o formă de chec cu ulei şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Aşază feliile de bacon în aşa fel încât să acoperi atât fundul, cât şi pereţii formei.

Pregăteşte un piure din cartofii fierţi, zdrobiţi şi amestecaţi cu untul, brânza rasă şi crema de brânză, încorporează un pliculeţ de gelatină pregătit conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Pune piureu lîn formă. Separat, fierbe broccoli, morcovii şi ouăle. Din loc în loc, înfige ouăle de prepeliţă şi bucheţelele de broccoli (cu inflorescenţa în jos).

Pune morcovii: unul tăiat în triunghi, iar restul, în fâşii mai groase.

Presară mărarul tocat fin şi întinde deasupra ciupercile înăbuşite împreună cu ceapa tocată fin.

Acoperă cu feliile de bacon de pe margine şi lasă la rece două ore. Scoate din formă şi îmbracă terina în restul de gelatină.

Terina de cartofi

Terina de cartofi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place de nici o culoara terina asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.