Bulgăraşi din ciocolată şi migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de bulgarasi din ciocolata si migdale din: ciocolata, cacao neagra, migdale, lapte, smantana dulce, ulei de masline extravirgin, ulei cu aroma de trufe, oua, cacao neagra, zahar si cafea.
- 1 50 g ciocolată menaj
- 100 g cacao neagră
- 100 g migdale
- 50 ml lapte
- 50 ml smântână dulce
- 500 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură ulei cu aromă de trufe
- 2 ouă
pentru sos:
- 160 g cacao neagră
- 130 g zahăr
- 250 ml apă
- 150 ml cafea concentrată
Mod de preparare:
Pune ciocolata ruptă bucăţi într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie. Pune la fiert laptele, smântână şi uleiul cu aromă de trufe.
Când lichidul clocoteşte, toarnă-l peste ciocolată şi amestecă bine. Răceşte bine compoziţia, apoi formează din ea biluţe de ciocolată şi tăvăleşte-le prin cacao. Lasă-le 2 ore în congelator pentru a se întări.
Bate ouăle într-un castron. Macină migdalele şi pune-le pe o farfurie. Scufundă bulgăraşii de ciocolată în ouăle bătute, apoi tăvăleşte-i prin migdalele tocate.
Incinge uleiul de măsline şi prăjeşte rapid bulgăraşii. Scoate-i pe hârtie absorbantă.
Pentru sos, pune apa la fiert într-o crăticioară. Toarnă cacaua într-un castron, adaugă apa fierbinte şi amestecă bine cu telul.
La sfârşit, adaugă cafeaua concentrată în care ai dizolvat zahărul.Pune pe mijlocul farfuriilor puţin sos de cacao, aranjează deasupra câţiva bulgăraşi şi serveşte-i imediat.
Bulgăraşi din ciocolată şi migdale
Pofta buna!