Tortilla cu crudităti
PrinteazaO reteta delicioasa de tortilla cu cruditati din: faina de porumb, apa, sare, salata verde, dovlecel, ardei gras si ceapa rosie.
pentru tortilla (10-12 bucati):
- 1/2 kg faina de porumb
- 700 ml apa
- un praf de sare
pentru umplutura:
- 1 salata verde
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă făina de porumb, apa şi sarea până se obţine un aluat elastic, asemănător celui de pâine.
Se adună într-o bilă care se înveleşte în folie alimentară. Se lasă o jumătate de oră să se odihnească.
Apoi, din aluat se rup bucăţi de circa 3 cm care se întind cu sucitorul. Ar trebui ca fiecare bucată să fie de circa 15 cm diametru şi 2-3 mm grosime.
Se încălzeşte o tigaie antiadezivă şi se coc clătitele câte un minut pe fiecare parte.
Dovlecelul şi ardeiul se taie bastonaşe, iar ceapa mărunt. Pe fiecare tortilla se pune o foaie de salată şi apoi dovlecel, ardei şi ceapă. Se rulează şi se consumă ca atare.
Tortilla cu crudităti
Pofta buna!