Clătite Pufoase cu Lapte Integral – sunt un clasic al micului dejun, apreciate pentru textura lor aerată și gustul bogat. Această rețetă simplă și rapidă este ideală pentru diminețile în familie, oferind un start perfect al zilei. Făcute cu ingrediente de bază și lapte integral, aceste clătite sunt nu doar delicioase, ci și hrănitoare, fiind […]
Morcovul
PrinteazaMorcovul. Valoarea nutriţională a morcovului este neîntrecută. Impiedică formarea depozitelor de reziduuri pe pereţii arteriali, prevenind astfel atacurile cardiovasculare la bolnavii de ateroscleroză. Conţine fibre, betacaroten din belşug, potasiu (foarte bun pentru inimă) şi vitamina C.
Are acid folic, vitamina K şi calciu. Şi doar 50 de calorii la 100 g. Pe scurt, conţine cam tot ce are nevoie organismul uman.
Este una dintre primele plante cultivate, acum mai bine de 5.000 de ani. De atunci, se foloseşte în toată lumea ca aliment, dar şi ca medicament. Cea mai eficace formă de administrare este sucul proaspăt.
Dar nu mai mult de 100-150 ml zilnic, pentru că produce deranjamente stomacale.
Pentru un efect terapeutic garantat, sucul trebuie obţinut prin centrifugare.
Morcovul fiert îşi pierde din calităţile nutritive, dar creşte puterea de asimilare a organismului.
Pe scurt, nutrienţii din morcovul fiert, chiar mai puţini, vor fi mult mai uşor asimilaţi decât cei din leguma crudă.
Mai mult, morcovul fiert este mai bine digerat, numărându-se printre primele alimente de diversificare şi fiind indicat în dietele de refacere sau (în anumite limite) în curele de slăbire.
Ceai de Menta Creata – pentru Sănătate și Relaxare – Această plantă, cu frunzele sale crețe și aroma intensă, este perfectă pentru a prepara un ceai care poate fi savurat atât cald, cât și rece. Ideal pentru a te relaxa după o zi lungă sau pentru a îmbunătăți digestia, ceaiul de menta creata este simplu […]